Få en sund mund med Aloe Vera

Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker, lyder den gamle frase. Et pænt smil med en perlerække af glatte, hvide tænder er dog også noget, som de fleste af os drømmer om.

Men gullige tænder og ømt tandkød kan få os til at gemme smilet væk, og det er synd! Det er nemlig ikke krævende at få en sund mund og et smukt smil, hvis man sørger for at holde tandplejen ved lige og ellers er helbredsmæssigt sund og rask.

Ifølge Tandlægeforeningen er det vigtigt, at du holder din mundhygiejne ved lige for at undgå problemer med tænderne og støttevævet - og ikke mindst, for at passe på dit generelle helbred.

3 enkle trin for en sund mund

Der er dermed mange fordele for både din selvtillid og generelle sundhed, hvis du bruger lidt tid på at holde bisserne ved lige hver dag. Der er faktisk kun 3 trin, du skal forholde dig til for at få et vindersmil:

  1. Vælg den rigtige tandpasta
  2. Vælg de rigtige produkter til øvrig mundhygiejne
  3. Børsteteknik

Herunder får du uddybende viden om, hvordan du opnår en sund mund og et smukt smil.

1. Valg af tandpasta: Få en sund mund med Aloe Vera tandpasta

Både AVIVIR Toothpaste med fluor og uden indeholder 60% Aloe Vera er til dig, der ønsker en effektiv tandpasta der plejer tandkød og mundhule. AVIVIR Toothpastes er specialudviklet i Danmark, til at pleje og styrke tandkødet samt modvirke rødmen og irritation. AVIVIR Toothpaste med fluor giver desuden ekstra beskyttelse mod huller i tænderne.

AVIVIR Toothpaste, der findes i to varianter - én med fluor og én uden, er 100% vegansk og indeholder 60% af det bedste økologiske Aloe Vera (ACTIValoe®)*. Aloe Vera balancerer immunforsvar, styrker slimhinder og kan virke lindrende og reparerende på rødt og hævet tandkød. Tandpastaerne er også tilsat Q10 som sammen med indholdet af Allantoin understøtter betingelser for slimhinderne i mundhulen. Disse tandpastaer indeholder Baking Soda (natron) og med den rigtige tandpleje mindsker disse tandpastaer dannelse af tandsten og giver hvidere tænder. AVIVIR Toothpaste hjælper til god mundhygiejne, så du kan slippe for dårlig ånde og ubehagelig smag i munden samt tandkødsproblemer og ømme gummer.

AVIVIR TOOTH PASTE Mint uden fluor har været i danske forretninger siden 2016 og hjulpet mange. 

AVIVIR TOOTH PASTE med FLUOR hjælper alle, der ønsker en tandpasta med fluor. AVIVIR har valgt at fremstille den kendte Aloe Vera tandpasta med tilsætning af 1500 ppm fluor til ekstra forebyggelse af huller i tænderne.

Tandpasta med fluor eller uden?

Om du ønsker at bruge en tandpasta med fluor eller uden fluor er dit valg. Du kan f.eks. vælge at anvende AVIVIR Toothpaste med fluor om morgenen og den uden fluor om aftenen.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at børn skal begrænse indtaget af fluor fra tandpasta:

Fluorid i for store mængder kan give fluorose, som er en forstyrrelse i dannelsen af emalje på tænderne. Dette kan give skader på tandemaljen i tænderne, som børnene udvikler de første 8 år. (Kilde: Forbrugerrådet Tænk)

2. Ekstra hjælpemidler til din mundpleje: AVIVIRS flydende kosttilskud med aloe vera

Tandtråd, tandstikker og softpicks er et lille udvalg af ekstra hjælpemidler, som du kan tage i brug for at fjerne bakterier og urenheder i og mellem dine tænder ud over tandbørstningen. Du kan tale med din tandlæge, hvis du gerne vil have nogle konkrete anbefalinger til lige præcis din mund - de ved lige netop, hvad din mund har brug for. 

Hvis du har tendens til rødt eller irriteret tandkød, så kan det være en rigtig god idé med AVIVIR Drikke Aloe Vera Naturel, som er vores flydende kosttilskud med 99,7% økologisk og virksomt Aloe vera (ACTIVAloe®). AVIVIR Drikke Aloe Vera Naturel øger nemlig slimhindebeskyttelsen i din mund, hvis du efter tandbørstning gurgler med det flydende kosttilskud. Du kan med fordel synke efter gurgling for at hjælpe med at styrke immunforsvaret indefra.

3. Tandbørstning: Den rigtige måde at børste tænder på

Er der en forkert måde at børste tænder, tænker du måske? Ja, det er der faktisk. Det er har stor betydning hvordan og med hvad, du børster dine tænder. 
Hvis du virkelig vil sætte prikken over i’et i din tandpleje, så kan du sørge for at forfine din børsteteknik med den rigtige tandbørste.

Det er en god idé for både børn og voksne at børste sine tænder to gange om dagen i minimum 2 minutter pr. gang. Det kan være en god idé at bruge spejlet til hjælp, så du kan holde øje med, om du har fået det hele med. Inddel eventuelt munden i sektioner, så du kan huske, om du har været hele vejen rundt - f.eks. højre side i overmund, venstre side i overmund, midten i overmund osv.

Det er individuelt, hvilken tandbørste der fungerer bedst: En almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste. Det er vigtigt, at tandbørsten er blød og har mange tætsiddende børstehår. Hvis tandbørsten er for hård, kan det give sår på tandkødet. Det kan også medføre, at tandkødet trækker sig tilbage, og tænderne får slibeskader. Tandbørstens hoved skal ikke være for stort, for det skal kunne komme helt ind til de bagerste tænder i munden. (Kilde: Tandlægeforeningen)

Det er desuden vigtigt, at du bruger cirkelbevægelser, når du bruger en almindelig tandbørste, så du kommer hele vejen rundt. Hvis du bruger en elektrisk tandbørste, skal du lade børstehovedet gøre arbejdet, men til gengæld gå langsommere hen over tænderne.