Optimal kropspleje i forbindelse med sport og træning

Kombinér din træning med økologiske hudplejeprodukter og kosttilskud - hele året rundt


De fleste af os ved, at det er vigtigt at holde kroppen sund. Det gør vi ved at få kroppen i topform gennem træning eller ved at spise fiberrigt og grønt. Men er du også opmærksom på at holde din hud sund?


En sund krop kommer ikke kun af mere træning eller ved at skære ned på fredags-kalorier og skrue op for protein-indtaget. Alt for mange overser nemlig at holde huden sund og velplejet! Huden er nemlig din krops største organ, og derfor giver det rigtig god mening at pleje din hud, når du skal holde din krop sund.

Du kan derfor med fordel se på, hvad du kan gøre for at optimere din kropspleje med vores top-lækre, økologiske og miljøvenlige hudplejeprodukter. Alle vores produkter er Vegan og Svanemærkede, og du kan derfor forkæle dig selv og din hud med ekstra god samvittighed. Det er dansk hudpleje, når det er aller bedst!

Vi giver dig herunder en komplet guide til, hvordan du kan kombinere din træning med en sund hudplejerutine alt efter, hvad din hud har brug for i løbet af et helt år.

Den ultimative sæsonguide til sund kropspleje

Vi har 5 grundlæggende tips til, hvordan kan optimere din huds sundhed uanset sæson eller træningsform:

  1. Træn aldrig med makeup på. Din hud bliver varmet op, når du træner, hvilket betyder, at hudens porer åbner sig. Der kan derfor løbe skidt og snavs ned i porerne, som kan give grobund for urenheder. Du kan anvende vores AVIVIR Cleansing Foam eller AVIVIR Aloe Vera Skin Wash, der både renser og plejer huden effektivt uden at tørre huden ud. Rens huden både før og efter træning for en smuk hud.
  2. Brug rene håndklæder og rent sportstøj. Det er nemt at genbruge sportstøj eller håndklæder, men de kan være de rene bakteriebomber for din hud! Sørg derfor altid for at træne i nyvasket sportstøj og tør dig med rene håndklæder efter badet. Afslut med AVIVIR Aloe Vera Deo med det naturlige mineral alun, der modvirker svedlugt, er mild og plejer huden under armene.
  3. Varm musklerne op inden træning. Det er vigtigt, at musklerne er varme, når du kaster dig ud i krævende træning, så du undgår skader. Du kan med fordel lave nogle opvarmningsøvelser på en yogamåtte inden du kaster dig over maskinerne. Du kan desuden anvende vores lækre AVIVIR Aloe Vera Heat creme, som varmer musklerne op gennem huden. Den giver desuden en afslappende og beroligende effekt på ømme muskler og overbelastede led efter en hård træning. 
  4. Husk fødderne! Vi har desværre en tendens til at glemme vores fødder, som er et vigtigt redskab i vores træning. De er ofte klemt inde i varme kondisko, og huden kan blive irriteret, klø eller sprække. Sørg for at få dem luftet en gang imellem træningspassene, brug rene, tørre sokker og vask dem grundigt efter træning. Du kan forkæle dem ekstra ved at smøre dem ind i vores AVIVIR Aloe Vera Foot Repair, som afhjælper kløe, irritation og dårlig lugt. 
  5. Hovedbunden er lige så vigtig som dit hår. Sved har det med at samle sig i hovedbunden, hvilket betyder at din hovedbund kan blive irriteret og tør. Det er derfor vigtigt, at hovedbunden også bliver masseret godt igennem - og gerne med en mild shampoo, der ikke udtørrer den sarte hud endnu mere! Vores skånsomme AVIVIR Aloe Vera Shampoo er helt ideel, når du skal vaske træningssveden ud af håret og forkæle din hovedbund. Ofte vil du ikke have behov for at bruge balsam bagefter, da shampooen er mild og ikke udtørrer håret - så sparer du også den plads i træningstasken.

Start din forårssæson med den helt rigtige hudpleje: Forbered huden på flere solskinstimer med bodylotion uden parfume og ansigtscreme med indbygget solbeskyttelse

Dagene begynder at blive længere, naturen springer ud med grønne skud og vinteren slipper endelig sit kold tag. Det giver fornyet energi, og vi får lyst til at bevæge os mere ud i det lune vejr og mærke forårssolen. 

Det er godt for både krop og sind at komme ud i luften og bevæge os! Det er dog også i foråret, at det forhøjede UV-index kan overraske os og give nogle trælse solskader. Derfor er det vigtigt, når du flytter yogamåtten ud af træningslokalet og hen i parken, at du sørger for at forberede din vinter-sarte hud på solen stråler. 

Løber du en tur i forårssolen, så husk solbeskyttelsen, da din hud er ekstra sart i mødet med årets første solstråler. Tjek altid UV-indekset og beskyt dit ansigt med den solfaktor, der passer til din hudtype. AVIVIR Aloe Vera Anti Age Sun Face SPF 30 er den bedste solbeskyttelse til dit ansigt, men den findes også faktor 15.

Du kan bruge vores prisvindende AVIVIR Aloe Vera After Sun med tanoptimizer i dagene inden du skal ud i solen, da den understøtter hudens naturlige forsvar og kan hjælpe mod soleksem og solrynker. Den forbereder tilmed hudens evne til selv at danne pigment, så man nemmere bliver brun af den sol, man får den næste dag. Du bør også anvende vores aftersun efter et ophold i solen, da den med sine 90% indhold af økologisk Aloe Vera reparerer, køler og plejer din hud.

Udendørs træning hele sommeren: Beskyt din hud og bevar din sommerglød

Sommersæsonen er ret fantastisk, da den giver os flere muligheder for at lave sjove aktiviteter, som nærmest ikke føles som træning. Vi tager på lange gåture i skoven eller på pilatesferier under sydens sol. Vi bader sammen med ungerne på stranden eller plukker jordbær på de økologiske marker rundt om i Danmark. Mulighederne er mange, og det er en årstid mange ser frem til.

De mange udendørs aktiviteter betyder dog også, at din hud også bliver udsat ekstra meget for sol, vind, vejr og forurening! Det kan resultere i en hud, der udvikler soleksem eller solrynker og bliver ekstra tør og følsom. Det kan du dog undgå, hvis du sørger for at holde fast i en sund hudpleje-rutine med produkter, der beskytter og plejer din hud i sommervarmen. 

Start altid dagen med at få renset din hud grundigt med Cleansing Foam og/eller Skin Wash. Din hud kan bedre optage de fugtgivende og nærende ingredienser i vores økologiske og plejende hudplejeprodukter, når din hud er ren. Din creme skal som udgangspunkt altid indeholde en solfaktor, hvis du opholder dig i solen - du kan sagtens blive brun og få en lækker sommerglød, selvom du beskytter huden mod solens skadelige stråler. Det er dog altid en god idé at tænke i de 3 velkendte solråd, når du skal passe på din hud i sommervarmen: skygge, solhat og solcreme. 

Du kan med fordel bruge vores AVIVIR Aloe Vera Sun Lotion SpF 30, som er blevet testet “Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk. Den er vandafvisende, fedter ikke og er parfumefri. Dens høje indhold af Aloe Vera hjælper hudens eget forsvar og holder på fugten, så din hud ikke tørrer ud. Vælg altid solbeskyttelse efter din hudtype og tjek dagens UV-indeks, inden du bevæger dig ud i solen. UV-indekset er afgørende for, hvor lang tid det er sikkert for dig at opholde dig i solen.

Hvis du alligevel har været så uheldig at have fået en brændende solskoldning, så skal du sørge for at tage hånd om det med det samme. Træk væk fra solen og kom i skyggen, køl området AVIVIR Aloe Vera Gel Repair med det samme - og gentagende. En solskoldning er det samme som en forbrænding, og huden kan føles varm, stikkende og overfølsom. Hudens celler tager skade af for meget sol, og du kan lindre og genopbygge huden med vores AVIVIR Aloe Vera Gel Repair eller AVIVIR Aloe Vera Gel Spray, som virker beroligende, mindsker irritation og genopbygger beskadiget hud hurtigt og effektivt.

Særlige hudplejeråd i forbindelse med efterårstræning: Reparér din sommertrætte hud med dansk hudpleje

Sommeren synger på sidste vers, og mange af os har sat rejsekufferten på hylden igen, det rødbedefarvede pas er lagt i skuffen og rejsefeberen er blevet forløst af en masse gode minder. Men en begivenhedsrig sommer kan dog være en hård omgang for din hud!

Vi har måske fået lidt ekstra fed mad, en masse sol på stranden eller måske tilbragt en festlig uge på Roskilde Festival med masser af øl - og træning har der måske ikke været så meget af. Med andre ord: din hud vil nyde godt af en masse kropspleje i efteråret, der kan reparere huden og genoprette dens balance. 

Når du genoptager dine træningsrutiner, så sørg for at vær lidt ekstra god ved dig selv inden du haster ind i træningslokalet. Det kan være hårdt at skulle i gang med træningen igen efter sommeren, så brug lidt tid på at forkæle dig selv og din hud inden - det kan også motivere dig til at komme afsted. Tag noget træningstøj på, som du føler dig godt tilpas i. Lyt til din yndlings-playliste, som kan få dig i den rigtige stemning. Lyt til din yndlings-playliste, som kan få dig i den rigtige stemning. Rens imens din hud med AVIVIR Aloe Vera Skin Wash og slut af med en nærende creme, som f.eks. AVIVIR Aloe Vera Rich 24 Hour Creme. På den måde bliver træningstid også lig med selvforkælelses-tid.

Når træningen er klaret, så vil vi anbefale, at du bruger vores silkebløde AVIVIR Baobab Virgin Oil 100%, der har en enestående effekt på sommertræt hud. Den gennemfugter huden og styrker kollagenet, som fornyer hudens elasticitet med op til 25% i løbet af 4 uger. Den kan dermed reducere synligheden af rynker og strækmærker. Den superlette olie absorberes let og tilstopper ikke hudens porer.

Den bedste pleje til din vinterhud: Fugt, fugt og masser af fugt

Når temperaturene daler og vinden er kold, så kan din hud blive tør og følsom - særligt hvis du motionerer udendørs. Det er derfor meget vigtigt, at du forbereder din hud grundigt inden du snører løbeskoene og bevæger dig ud i kulden. 

Du har måske oplevet, at dine læber svider og sprækker, når det bliver koldt. Det kan derfor være en god idé at give dem ekstra god beskyttelse. Vores nærende og fugtgivende AVIVIR Baobab Magic Balm indeholder jomfru baobabolie, sheabutter og mandel-og solsikkeolie, som lindrer og reparerer følsom og tør hud.

Nogle oplever også, at huden kan klø og svie ved kolde temperaturer. Det er hudens måde at gøre opmærksom på, at den trænger til fugt - og masser af det! Alle vores hudplejeprodukter i AVIVIR Aloe Vera-serien har det til fælles, at de både reparerer og fugtgiver huden i dybden. Brug f.eks. vores AVIVIR Aloe Vera Rich 24 hour Creme, som beroliger og genopbygger huden efter påvirkning af vind, vejr og forurening. 

Vinterperioden er desuden en sæson, hvor vi får mulighed for at dyrke sportsgrene, som vi ellers ikke har mulighed for at kaste os ud. Det er en årstid, hvor mange af os finder ski og skøjter frem, så snart sneen ligger pudderfint over landskabet. Det er dog sportsaktiviteter, som også kan give nogle uventede skader, da kroppen bliver udfordret på en anden måde, end vi lige er vant til. Her er er vores AVIVIR Aloe Vera Heat dybdevarmende lotion helt genial - både før og efter - til at varme kroppen op gennem huden, så man kan minimere risikoen for skader og overbelastning af knæ, muskler og led. Det høje indhold af aloe vera, ACTIValoe®, giver sammen med Eukalyptus, Kamfer, Mentol og spansk peber en afslappende og varmende effekt, og det gør det til en helt uundværlig rejsekammerat på skituren.

Den er også fantastisk, hvis bare du trænger til at få varmet fødderne op efter en gåtur i sneen. Massér fødderne med cremen og tag tykke sokker på, så vil du kunne mærke en behagelig varme brede sig. 

Sund krop indefra: Supplér din træning med økologisk kosttilskud

Oplever du, at du nogen gange ikke har energi til at give den power til styrketræningen, som du gerne ville? Måske føles din mave ude af balance og urolig på grund af ændrede kostvaner?

Prøv at supplere med vores kosttilskud, der både er økologisk og Vegan. Vores AVIVIR Aloe Vera Kosttilskud kan fås i både flydende og i kapselform - AVIVIR Drikke Aloe Vera og AVIVIR Aloe Vera Kosttilskud (60 kapsler). De medvirker til at vedligeholde immunforsvaret både indvortes og udvortes. De normaliserer den naturlige fordøjelse og stabiliserer løs eller træg mave. De hjælper desuden til at opretholde et normalt blodsukkerniveau, hvilket kan modvirke træthed og udmattelse! Uanset om du leder efter et kosttilskud som supplement til din styrketræning eller fitness betyder ingenting - du vil kunne opnå samme gavnlige effekter uanset, hvilken træningsform du foretrækker.

Læs mere om kosttilskud og få lækre opskrifter på drinks med Aloe Vera