Socialt ansvar

Vi tager ansvar

Vores baobab olie er fra ’Baobab Fruit Company Senegal’ og Aloe Vera fra ’Aloecorp’ Mexico. Begge steder tages der hensyn til miljø og arbejdsforhold, hvilket altid har været en forudsætning for AVIVIR.

Økologisk Aloe Vera fra Mexico

I Mexico dyrkes Aloe Vera planterne på marker og blade som er gamle/store nok, til at kunne, høstes hele året. Dette betyder, at medarbejderne ikke er sæsonarbejdere, men er fuldtidsansatte. Blandt andet får de 9,4% mere i løn end normalt for den type arbejde. De har en 40 timers arbejdsuge og får ekstra ved overarbejde - og dobbelt på helligdage. Medarbejderne får bustransport til og fra nærliggende byer og er dækket af sygeforsikring. 

Økologisk Virgin Baobab olie fra Senegal

Baobab træerne er vildt voksende og sætter frugter en gang om året. Over 42 landsbyer er med i programmet med at indsamle frugterne fra de vildtvoksende træer. Landsbyerne bliver betalt kontant, forud. Frugterne samles fra januar til maj det efterfølgende år og transporteres hele til fabrikken i Theis, hvor 35 fastansatte og 240 sæsonlønnede medarbejdere står for den videre proces. 2/3 af medarbejderne er kvinder som i øvrigt får samme løn som deres mandlige kolleger. Da frugterne modtages hele på fabrikken, kan vi HELT eliminere børnearbejde. Hele frugten bliver anvendt. Selv den hårde skal, afhentes af lokale cementfabrikker og anvendes til brændsel. Det er bæredygtighed.

Færdigvarene udvikles og produceres i Danmark.

Økologisk Aloe Vera fra Mexico

ACTIValoe® Aloecorp Fair Trade praksis

Fairtrade Labelling Organizations (FLO) International er den verdensomspændende Fair Trade organisation for certificering og standardisering med hovedkontorer i Bonn, Tyskland. FLO Internationals målsætning er at forbedre situationen for dårligt stillede producenter i udviklingslandene, typisk i landbrugssamfund, og opgaverne vedrører fastlæggelse af passende lønninger og levevilkår, samt sikring af arbejdsmiljø m.m. Virksomheder, der er involveret i international handel, kan ansøge om en inspektion og efterfølgende Fair Trade certificering. Certificeringen anvendes på produktetiketter, hvilket gør forbrugere i stand til at finde frem til de varer, der opfylder indgåede aftaler om standarder for en fair behandling.

Hvilken type produkter hører under Fair Trade certificeringen?

Primærprodukterne, der hører under Fair Trade certificeringen omfatter landbrugsprodukter som kaffe, kakao, the, sukker, frugt, ris etc. FLO føjer løbende flere emner til listen, der for nylig blev udvidet og nu også omfatter forarbejdede produkter som eksempelvis fodbolde og andre sportsbolde. Aloe Vera er imidlertid IKKE omfattet af Fair Trade certificeringsprogrammet.

Aloe Vera og Fair Trade

Som nævnt ovenfor er Aloe Vera ikke et landbrugsprodukt, der hører under FLOs Fair Trade certificeringsprogram. Alligevel har Aloecorp bevaret sin førende position, ved også at efterleve international Fair Trade praksis i alle virksomhedens aktiviteter. Aloecorp arbejder kontinuerligt og engageret med at implementere innovative politikker, praksis og procedurer, der sørger for et eksemplarisk arbejdsmiljø.

Aloecorp’s rolle inden for Fair Trade praksis

Aloecorp har altid betragtet sig selv som førende inden for branchen på alle områder af virksomhedens aktiviteter. Virksomheden har konsekvent været proaktiv ved at hæve standarden for videnskabelig teknologi, produkter og service for at opfylde og overgå branchens og kundernes forventninger. Uanset om Aloecorps kunder er distributørernes repræsentative partnere, leverandører af færdigfremstillede varer eller kunder, kan de altid være sikre på, at Aloecorp altid har og altid vil fortsætte med at efterleve Fair Trade praksis, selvom det ikke er ”påkrævet” for virksomheden (Aloe Vera er som sagt ikke på listen over Fair Trade råvarer, der er kvalificeret til certificering).

Udover Aloe Vera plantagen og produktionsfaciliteter i Lyford, Texas, har Aloecorp en plantage i Gonzalez, Mexico. Denne plantage har været i drift siden 1990. Aloe Vera planten, som er en subtropisk sukkulent plante, vokser bedst i den type varme og fugtige klima, der findes i Mexico. Efter en periode med hård frost på Texas-plantagen i december 1989 og januar 1990, flyttede Aloecorp sin Aloe Vera plantage til Mexico. Aloecorp har anlagt en ny plantage i Campeche, Mexico, som vil være i drift fra starten af 2022. Aloecorp er stolt over den tætte relation, der er skabt mellem alle virksomhedens ansatte og har altid påskønnet den vigtige rolle, som de mexicanske ansatte spiller for virksomhedens aktiviteter.

Aloecorp i Mexico

Aloecorp beskæftiger 250-300 medarbejdere på faciliteterne i Mexico afhængig af sæsonen. Virksomhedens filosofi er fortsat at være førende inden for medarbejder goder og erstatningsordninger til de ansatte, der rækker ud over de almindeligt gældende ordninger hos de fleste andre landbrugsvirksomheder, der opererer i Mexico. Aloecorp er fast besluttet på fortsat at sikre deres ansatte i Mexico med en arbejdsplads af højeste kaliber og kvalitet – en arbejdsplads som også har en positiv afsmittende effekt på de ansattes private situation. Virksomheden er altid gået længere og udover forventningerne når det gælder anerkendelse og belønning af de hårdtarbejdende ansattes indsats i Mexico.

Eksempler på hvordan Aloecorp sikrer bedst mulige ansættelsesforhold

 • Ansatte er aflønnet mere end 9,4% over minimumslønnen. 
 • Baseret på mexicansk lovgivning, betales ansatte for 7 dages arbejde, selvom de kun arbejder 6 dage. Hvis ansatte arbejder en ekstra dag får de overarbejdsbetaling.
 • Overarbejde betragtes som de timer, der ligger udover en 40-timers arbejdsuge, og ansatte bliver betalt dobbelt løn på helligdage.
 • Ansatte får 11 betalte feriedage.
 • Aloecorp uddeler madkuponer til de ansatte, som et frynsegode til en værdi af $300 om måneden afhængig af kriterier som f.eks. anciennitet.
 • Virksomheden stiller bustransport til rådighed til og fra arbejde for alle ansatte i forskellige nabobyer. Endvidere har Aloecorp også en godtgørelsesordning for benzin til de ansatte, der kommer kørende i deres egen bil langvejs fra.
 • De ansatte er omfattet af Mexicos Social Medical Program, hvor Aloecorp dækker alle de tilhørende omkostninger.  
 • Der er omklædningsrum til rådighed for alle ansatte.
 • Et særligt formelt pristildelingsprogram (Service Award Program) er sat i værk for at belønne de ansatte efter 5-års intervaller. Det starter ved 5 års ansættelse.
 • Aloecorp har brugt millioner af dollars på renovering og opgradering faciliteterne i Texas og Mexico. Herunder klimaanlæg, luftgennemstrømning og andre vigtige ting, der er med til at skabe et effektivt og mere behageligt arbejdsmiljø.
 • Et særligt formelt pristildelingsprogram (Service Award Program) er sat i værk for at belønne de ansatte efter 5-års intervaller. Det starter ved 5 års ansættelse.
 • Virksomheden holder en årlig fest i december og uddeler en god bonus til alle ansatte.

Økologisk Virgin Baobab olie fra Senegal

AVIVIR Baobab-seriens hovedingrediens er økologisk jomfru Baobabolie. Olien ekstraheres i et avanceret anlæg i Senegal fra frøene af frugter samlet i de lokale Baobabskove. Begge steder tages der hensyn til miljø og arbejdsforhold. 

Baobab Fruit Company Senegal (BFCS)

...er grundlagt i Senegal i 1999 på initiativ af Mauro Ottaviani, en fødevareingeniør, som på en tur til Vestafrika blev betaget af de mange ernæringsmæssige og kosmetiske egenskaber i Baobab frugten. I betragtning af den ekstreme overflod - 1.000.000 tons anslået på det afrikanske område – og udelukkende lokal brug, var hans vision at skabe en produktionsstruktur, der ville opfylde krav til det internationale marked, både hvad angår kvalitet i form af forsyning. Mauro Ottaviani blev med hjælp fra sin søn Pascal en pioner inden for forarbejdning af Baobab frugt, til en række råvarer til kosmetisk brug og fødevarer. BFCS er nu i stand til at udnytte alle dele fra Pulp, frø, blade og skal.

Vision: At producere den bedste kvalitet råvarer i verden fra frugten af Baobab.

Mission: Takket være eksklusiv know-how og Italiensk teknologi, at respektere europæiske produktionsstandarder i Senegal og gennemføre høje kvalitetsstandarder i social og miljømæssig henseende. BFCS overholder sikkerhedsregler og procedurer efter strenge ISF (sikkerheds- og risikostyring) og BRC (British fødevaresikkerhed) standarder.

BFCS: Certificeret Organic U.S.A. Nop, Bio Europe, Organic Nature, G.R.A.S. US FDA

Værdier: Kvalitet - Sikkerhed - Total sporbarhed - Socialt ansvar

 • Arbejdsvilkårene hos BFCS ligger i top 10 af Senegalesiske fremstillingsvirksomheder. 
 • Høsten af ​​Baobabfrugter finder sted i regionen Tambacounda, fra slutningen af ​​januar til slutningen af ​​maj, og strækker sig over 90.000 hektar.
 • Samlerne er organiseret i "mini-kooperativer" som de sidste 18 år har arbejdet tæt sammen med BFCS.
 • Omkring 500 mennesker i 42 landsbyer drager fordel af samlingen af ​​frugter fra Baobab.
 • Kooperativerne modtager forudbetaling i november af den mængde der bliver aftalt de vil levere efter indsamlingen mellem ​​januar og slutningen af ​​maj.
 • BFCS sørger for træning i gode indsamlings- og opbevaring-forhold samt tilvejebringelse af værktøjer til indsamling og opbevaring. 
 • BFCS informerer om passende teknikker til bevarelse af frugter og baobab træerne. 
 • Selv om frugterne fylder mere, transporteres de hele til fabrikken i Theis (for at undgå børnearbejde og forurening af indholdet), hvor 35 fastansatte og 240 sæsonlønnede medarbejdere står for den videre proces. 2/3 af medarbejderne er kvinder som, i øvrigt får, samme løn som deres mandlige kolleger.
 • BFCS støtter økonomisk mikro-projekter: Flere brønde er blevet bygget i ugunstigt stillede landsbyer, og flere end 40 praktikanter er blevet uddannet i regnskaber og ledelse, Micro Enterprise Trade.
 • Alle medarbejdere har mulighed for videreuddannelse til andre funktioner i virksomheden
 • AVIVIRs færdige produkter udvikles og fremstilles i Danmark. Der anvendes alene den fineste økologisk Baobabolie fra BFCS.
 • Produkterne er Certificeret Vegan og Ecocert. 

AVIVIR forhandles af Matas, Helsekost, Apoteker og i webshops

Besøg en af de mange webshops, der forhandler vores produkter.